Apie tai rašo severreal.org.

„Reikalaujame surasti mūsų artimuosius, į sąrašus įtraukti karo belaisvius, dingusius be žinios. Paieškos nevykdomos, nes jie yra laikomi dingusiais be žinios. RF gynybos ministerija daugiau nei penkis mėnesius blokuoja kareivių statuso keitimą, nekreipdama dėmesio į nuolat besikeičiančią informaciją. Artimiesiems tenka ieškoti faktų ir patiems įrodinėti, jog jų sūnus, vyras pateko į nelaisvę (žuvo) – tai vyksta visoje šalyje. Įgaliotosios institucijos prastai atlieka savo darbą, karinių dalinių vadai pagalbos nesuteikia“, – teigiama laiške, kurį tėvai ir žmonos liepos 26 d. asmeniškai atnešė į Prezidento administracijos priimamąjį (severreal.org redakcija turi laiško kopiją).

Kreipimąsi pasirašė 106 žmonės. Tai karių, kurie arba dingo be žinios, arba žuvo, arba tiesiog yra Ukrainos teritorijoje, kur nuo vasario 24 d. vyksta kariniai veiksmai, šeimos narius.

Jie reikalauja ne tik surasti Ukrainoje pradingusius Rusijos karius, bet ir kiekviename Rusijos regione įsteigti po punktą, kurio darbuotojai kareivių artimiesiems padėtų ieškoti Ukrainoje esančių gyvų, sužeistų, žuvusių ir į nelaisvę patekusių šeimos narių.

Rusija nuo savo karo prieš Ukrainą pradžios šalyje jau neteko maždaug 39 870 karių, antradienį pranešė agentūra „Ukrinform“, remdamasi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generaliniu štabu.

Štabo duomenimis, nuo vasario 24 dienos iki liepos 26-osios Rusija taip pat neteko 1 737 tankų, 3 959 šarvuotųjų kovos mašinų, 880 artilerijos sistemų, 258 reaktyvinės salvinės ugnies sistemų, 117 oro gynybos sistemų, 222 lėktuvų, 189 sraigtasparnių, 2 835 transporto priemonių ir degalų cisternų, 15 laivų, 722 dronų, 75 specialiosios technikos vienetų ir 174 sparnuotųjų raketų.

Šie duomenys tikslinami. Jų rinkimą sunkina besitęsiančios intensyvios kautynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)