Policija per operaciją Mali Chorgošo rajone taip pat surado 120 migrantų, tarp kurių buvo moterų ir vaikų, nurodoma pareiškime.

Tai buvo jau antra šį mėnesį serbų policijos operacija prieš žmonių kontrabandininkus pasienyje su Europos Sąjungos nare Vengrija. Policija ėmėsi aktyvesnių veiksmų po liepos pradžioje šiame rajone įvykusio susirėmimo, per kurį žuvo vienas žmogus.

Pasak policijos, pas kontrabandininkus bus rasta šaunamųjų ir kitų ginklų.

„Bet kuris žmogus mūsų teritorijoje turi teisę būti gerbiamas ir teisę į orumą“, – sakė vidaus reikalų ministras Aleksandras Vulinas.

Nuo smurto ar skurdo Viduriniuose Rytuose, Afrikoje ar Azijoje bėgantys žmonės tikisi

Serbiją kerta vadinamasis Balkanų maršrutas, kuriuo migrantai traukia į Vakarų Europą, bėgdami nuo karų ir skurdo Viduriniuose Rytuose, Azijoje ir Afrikoje.

Nors dabar šis srautas toli gražu nėra toks intensyvus, palyginus su padėtimi per Europos migrantų krizę 2015 metais, šį regioną vis tiek kerta dešimtys tūkstančių neteisėtų migrantų per metus.

Šiaurinės Serbijos sienos su ES kaimyne kirtimas dažnai gali užtrukti ištisus mėnesius, nes Vengrija, siekdama stabdyti migraciją, pastatė dviejų eilių spygliuotos vielos tvorą ir sustiprino apsaugą. Todėl migrantai dažnai kreipiasi į neteisėtai žmones gabenančius asmenis, kad galėtų tęsti kelionę į turtingesnes ES šalis.

Migrantai ilgose kelionėse geresnio gyvenimo link nuolat susiduria su pavojais. Iš Serbijos migrantai taip pat keliauja į Kroatiją, Bosniją ir Rumuniją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją