Aukšto rango vyriausybės pareigūnas Mukeshas Parmaras sakė, kad apie mirtis pranešta Gudžarato valstijos Ahmadabado ir Botado rajonuose, kur alkoholio gamyba, pardavimas ir vartojimas yra draudžiami.

Kol kas nežinoma, kokios cheminės medžiagos buvo pridėta į gėrimus.

Naujienų agentūra „Press Trust of India“ informavo, kad policija sulaikė kelis įtariamus kontrabandininkus, kurie prekiavo nelegaliu alkoholiu.

Šalyje neretai pranešama apie mirties apsinuodijus nelegaliu alkoholiu atvejus. Dažnai nustatoma, kad nelegalūs gamintojai į savo gėrimus prideda metanolio.

Metanolis arba metilo alkoholis, kai kada naudojamas kaip aušalas arba degalai, yra itin toksiška medžiaga, tačiau naminių svaigalų gamintojai jo prideda sąmoningai, kad gėrimai taptų stipresni.

Prekyba nelegaliu alkoholiu taip pat yra labai pelningas uždarbio šaltinis visoje Indijoje, kur kontrabandininkai nemoka jokių mokesčių ir pigiai parduoda didžiulius kiekius savo produkcijos neturtingiesiems.

2020 metais šiaurinėje Indijos Pandžabo valstijoje pavartoję toksiško alkoholio mirė mažiausiai 120 žmonių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją