Eismo nelaimė įvyko sekmadienio vakarą, autobusui važiuojant iš Meru miesto į Mombasą Indijos vandenyno pakrantėje.

Nuo tilto nulėkęs autobusas įkrito į maždaug 40 metrų žemiau tekančią upę.

Vietos žiniasklaidoje paskelbtose nuotraukose matyti, kad autobusas subyrėjo nukritęs nuo stataus šlaito, o vandenyje ir ant upės kranto matėsi jo nuolaužos ir žmonių kūnai.

Nacionalinė transporto ir saugos tarnyba (NTSA) socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame pareiškime nurodė, kad žuvo 33 žmonės. Ji taip pat pranešė sustabdžiusi su nelaime susijusios autobusų bendrovės „Modern Coast Express Ltd.“ veiklą.

„Šiuo metu atliekamas išsamus daugiainstitucinis avarijos tyrimas ir vertinami operatoriaus saugos veiklos standartai“, – pridūrė ji.

Apskrities komisaras Norbertas Komora anksčiau žurnalistams sakė: „Paieškos tęsiamos ir mes bandome ištraukti nuolaužas“.

„Vis dar atliekami tyrimai, siekiant nustatyti avarijos priežastį“, – nurodė jis.

NTSA duomenimis, per pirmąjį šių metų pusmetį žuvo 1 912 žmonių arba devyniais procentais daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį, kai žuvusiųjų buvo 1 754.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją