Televizijos filmuotoje medžiagoje buvo matyti, kaip iš Sakuradžimos ugnikalnio Kagošimoje veržiasi lava ir tamsūs pelenų kamuoliai. Išsiveržimas prasidėjo iškart po 20 val. (11 val. GMT laiku). Vulkanas dažnai išspjauna dūmus ir pelenus ir yra pagrindinis turistų traukos objektas.

Japonijos meteorologijos agentūros (JMA) pranešime sakoma, kad sekmadienį įvykęs sprogimas išsviedė pelenus ir žarijas maždaug 2,5 kilometro atstumu nuo kraterio. Agentūra padidino perspėjimą dėl Sakuradžimos iki penkto - aukščiausio - lygio, reikalaujančio evakuotis. Prieš išsiveržimą galiojo trečiasis įspėjimo lygis, draudžiantis kopti į kalną. „Arimuros ir Furusato miesteliai, esantys per tris kilometrus nuo Sakuradžimos viršukalnės kraterio, turi būti ypač budrūs“, – nurodė JMA. Kagošimos miesto duomenimis, dviejuose miesteliuose gyvena 77 gyventojai.

Visuomeninio transliuotojo NHK teigimu, iš karto pranešimų apie žalą nebuvo. Japonijoje yra daugybė veikiančių ugnikalnių, šalis yra vadinamajame Ramiojo vandenyno „ugnies žiede“, kur užfiksuojama didelė dalis pasaulio žemės drebėjimų ir vulkanų išsiveržimų. Sakuradžima anksčiau buvo sala, bet dėl ​​ankstesnių išsiveržimų dabar jungiasi su pusiasaliu. Pastarąjį kartą Japonija paskelbė aukščiausią evakuacijos pavojų 2015 m., kai išsiveržė vulkanas Kučinoerabudžimos saloje, taip pat Kagošimoje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją