J. Bidenas ketvirtadienį tvirtino, kad „jaučiasi puikiai“, ir sakė, kad toliau dirbs izoliuodamasis Baltuosiuose rūmuose, patirdamas tik lengvus simptomus.

„Norėčiau pareikšti jums didžiausią užuojautą ir palinkėti greito pasveikimo“, – sakoma Xi Jinpingo žinutėje, pranešė CCTV.

Tai pirmas viešas abiejų lyderių kontaktas po pastarojo virtualaus viršūnių susitikimo prieš keturis mėnesius. Dviejų pasaulinių supervalstybių ryšiai toliau blogėja tokiais klausimais kaip Taivanas, Ukraina ir konkurencija technologijų sektoriuje. Abu lyderiai surengė vaizdo konferenciją kovo 18 d., ir J. Bidenas perspėjo Xi Jinpingą nepadėti Rusijai per jos invaziją į Ukrainą.

Lyderiai pažįstami daugiau nei dešimtmetį, kartu keliavo, kai abu buvo viceprezidentai. Anksčiau šią savaitę J. Bidenas sakė, kad pokalbis su Xi Jinpingu įvyks per „kitas dešimt dienų“, po kelių savaičių, kai abiejų šalių aukščiausi diplomatai susitiko mėgindami švelninti eskaluojamą retoriką dėl Taivano. Neseniai Pekinas užsipuolė planuojamą JAV Atstovų rūmų pirmininkės Nancy Pelosi kelionę į Taivaną. Jei N. Pelosi vyktų, tai būtų aukščiausio lygio JAV oficialus vizitas į savarankiškai valdomą salą – ją Kinija laiko savo teritorija - vadovaujant J. Bideno administracijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją