Maskvos Basmano apygardos teismui pateiktas ieškinys prieš organizaciją, remiančią į Izraelį emigruojančius žydus, teismo posėdis numatytas liepos 28 d., ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra „Interfax“. Pasak pranešimų, nevyriausybinės organizacijos uždraudimas gali sukelti įtampą tarp Rusijos ir Izraelio.

Remiantis teismo informacija, ieškinys susijęs su įtariamais Rusijos įstatymų pažeidimais, kuriuos ši nevyriausybinė organizacija padarė, nors daugiau informacijos nepateikta. Byla iškelta po išsamaus organizacijos audito, kurį ministerija atliko nuo gegužės 30 iki birželio 27 d., tuomet ir pasklido gandai apie galimą uždarymą.

Rusijos žydų bendruomenių federacija apgailestavo dėl šių „labai nemalonių naujienų“. „Net jei iš tiesų kyla teisinių problemų, Rusijos ir Izraelio vyriausybės turėjo parengti priemones klaidoms ištaisyti, o ne uždrausti Žydų agentūrą Rusijoje“, – sakė federacijos atstovas.

Remiantis pranešimais, Izraelio vyriausybė mėgino užtarti su valstybe susijusią agentūrą. Gali būti, kad ji persekiojama dėl politinių priežasčių, nes Maskva, manoma, nepatenkinta Izraelio pozicija dėl karo Ukrainoje.

Izraelio vyriausybė pasmerkė Rusijos puolimą prieš kaimyninę šalį ir pareiškė solidarumą su Ukraina. Tačiau, kitaip nei Vakarų valstybės, Izraelis kol kas netaiko Rusijai sankcijų, kai kurių nuomone, tokią poziciją lemia Izraelio saugumo interesai. Rusija daro didelę įtaką padėčiai Izraelio kaimynėje Sirijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją