79 metų prezidentas izoliuos Baltuosiuose rūmuose ir toliau vykdys visas savo pareigas, rašo BBC.

Pranešama, kad J. Bidenas vartoja antivirusinį vaistą „Paxlovid“.

J. Bidenas trečiadienį lankėsi Masačūsetse. Jo atstovė Karine Jean-Pierre pranešime teigiama, kad visi prezidento kontaktiniai asmenys informuoti apie situaciją. Antradienį J. Bideno testas dar buvo neigiamas.

Baltųjų rūmų duomenimis, prezidentas visiškai paskiepytas nuo koronaviruso ir yra gavęs dvi stiprinančiąsias dozes. Pastaruoju metu jo vyriausybėje ir jo aplinkoje būta koronaviruso infekcijos atvejų.

Jei J. Bidenas dėl infekcijos kažkuriuo metu negalėtų vykdyti pareigų, jį pakeistų viceprezidentė Kamala Harris. 57-erių K. Harris balandį taip pat sirgo COVID-19.

„Bičiuliai, man puikiai sekasi“, – parašė J. Bidenas socialiniame tinkle „Twitter“ prie nuotraukos, kurioje jis šypsosi sėdėdamas prie rašomojo stalo, o priešais jį padėti du išmanieji telefonai ir dokumentai.

„Ačiū už jūsų rūpestį“, – parašė prezidentas.

Vėliau ketvirtadienį J. Bidenas turėjo vykti į Pensilvaniją – tai turėjo būti vėliausia iš virtinės prezidento kelionių po šalį, kuriomis jis siekia atgaivinti silpstančias demokratų pozicijas prieš kadencijos vidurio rinkimus.

Pranešama, kad bendrai J. Bidenas yra geros sveikatos, tačiau jo amžius kelia didesnį susirūpinimą dėl COVID-19 poveikio.

Politiškai jis išgyvena sunkų savo prezidentavimo etapą – jo laukia lapkričio mėnesį planuojami kadencijos vidurio rinkimai, kurie, kaip prognozuojama, bus skausmingi Demokratų partijai, o jo asmeniniai reitingai mažėja.

Remiantis trečiadienį paskelbtais Konektikuto valstijoje įsikūrusio Kvinipiakų universiteto atlikto tyrimo duomenimis, J. Bideno populiarumo reitingai pasiekė žemiausią ribą – tik 31 proc. amerikiečių patenkinti tuo, kaip jis vadovauja šaliai.

J. Bidenas planavo artimiausiomis savaitėmis daugiau laiko praleisti Jungtinėse Valstijose po intensyvių užsienio kelionių, įskaitant NATO aukščiausiojo lygio susitikimą Ispanijoje ir prieštaringai vertinamą vizitą į Saudo Arabiją.

Baltųjų rūmų teigimu, jis dalyvaus susitikimuose telefonu ir „Zoom“.
Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/pasaulis/joe-bidenui-nustatytas-koronavirusas-57-1906020?copied
Baltųjų rūmų teigimu, jis dalyvaus susitikimuose telefonu ir „Zoom“.
Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/pasaulis/joe-bidenui-nustatytas-koronavirusas-57-1906020?copied
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)