V. Putinas sakė, kad susitikimas Teherane padėčiai Sirijoje aptarti buvo „iš tikrųjų naudingas ir gana turiningas“. Pasak jo, diskusijos vyko „dalykiškai ir konstruktyviai“.

Kremliaus vadovas pridūrė, kad kartu su Turkijos ir Irano lyderiais priėmė bendrą deklaraciją ir įsipareigojo stiprinti bendradarbiavimą, siekiant „normalizuoti“ padėtį Sirijoje.

V. Putinas taip pat gyrė dvišalius susitikimus su ultrakonservatyvių pažiūrų Irano prezidentu Ebrahimu Raisi ir Turkijos vadovu Recepu Tayyipu Erdoganu.

Jis sakė su R. T. Erdoganu aptaręs Ukrainos ir Rusijos grūdų eksporto klausimą, taip pat apsirūpinimo maistu saugumo temą, bet daugiau detalių nepateikė.

Anksčiau antradienį, derybų pradžioje, V. Putinas padėkojo Turkijos lyderiui už tarpininkavimą deryboms dėl Ukrainos grūdų eksporto ir teigė, kad buvo pasiekta tam tikra pažanga.

Rusijos karinė intervencija smarkiai sutrikdė kviečių ir kitų javų gabenimą iš Ukrainos, vienos didžiausių šių produktų eksportuotojų pasaulyje, todėl nuogąstaujama dėl maisto stygiaus, galinčio ypač skaudžiai paveikti neturtingas valstybes.

Vizitas Irane buvo tik antroji V. Putino kelionė į užsienį nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios vasario 24 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją