O. Zelenskai vykstant į pirmąjį oficialiai paskelbtą jos viešnagės Jungtinėse Valstijose renginį – susitikimą su A. Blinkenu, Pensilvanijos aveniu greta Amerikos vėliavų plevėsavo mėlynos ir geltonos spalvų Ukrainos vėliavos.

Valstybės departamento atstovas spaudai Nedas Price'as (Nedas Praisas) sakė, kad valstybės sekretorius susitikimo metu patikino O. Zelenską dėl Jungtinių Valstijų įsipareigojimo Ukrainai. A. Blinkenas taip pat pagyrė ją už darbą su civiliais gyventojais, nukentėjusiais nuo karo.

Iš pradžių Valstybės departamentas skelbė, kad O. Zelenska ir A. Blinkenas drauge trumpam pasirodys fotografams, tačiau vėliau planuotą pasirodymą atšaukė. Ukrainos pirmosios ponios atvykimas nebuvo plačiai nušviestas, nes ji keliauja ne kaip oficiali savo vyro, Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio, vyriausybės atstovė.

O. Zelenska studijavo architektūrą, tačiau dirbo komedijų scenariste. Ji rašė ir V. Zelenskiui, kuris iki išrinkimo prezidentu 2019 metais buvo komikas.

Karo metu V. Zelenskis pelnė ukrainiečių ir Ukrainos rėmėjų užsienyje susižavėjimą, kai pasiliko sostinėje Kyjive, Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui vasario gale pradėjus puolimą prieš kaimyninę šalį.

Pirmaisiais karo mėnesiais O. Zelenska su dviem poros vaikais faktiškai dingo iš viešumos. Šį mėnesį duodama interviu žurnalui „Time“ moteris pasakojo, kad iškart po to, kai Rusija pradėjo bombarduoti Ukrainą, jai saugumo sumetimais teko palikti vyrą. Nuo tada poros vaikai, kaip ir kiti ukrainiečiai, V. Zelenskį dažniausiai mato jo naktiniuose vaizdo kreipimuose į tautą.

Gegužės 8 dieną O. Zelenska vėl pasirodė viešumoje, kai pasitiko JAV pirmąją ponią J. Biden, atvykusią neskelbto vizito į Vakarų Ukrainą.

Tąsyk pirmosios ponios susitiko mokykloje, kur apsikabino, pasikalbėjo ir prisijungė prie moksleivių, kurie Motinos dienos proga gamino popierinius meškiukus.

Nuo tada O. Zelenska ėmė aktyviau reikštis viešumoje. Ji davė daugiau interviu laikraščiams apie ukrainiečių pasipriešinimą Rusijos agresijai ir savo projektus karo metu. Ji skatino užtikrinti psichologinę pagalbą milijonams ukrainiečių, išgyvenančių sielvartą ir patyrusių įvairių psichologinių traumų.

Antradienį O. Zelenska susitiks su J. Biden, o trečiadienį Kongreso auditorijoje Kapitolijuje kreipsis į JAV įstatymų leidėjus. Jos vyras sulaukė Kongreso narių ovacijų, kai anksčiau vaizdo ryšiu kreipėsi į toje pačioje auditorijoje susirinkusius įstatymų leidėjus.