Ivanas Lubas, 47 m. pirmą kartą atliko karinę tarnybą 1993–1995 m., praėjus porai metų po Ukrainos išsilaisvinimo iš Sovietų Sąjungos 1991 m. Po 30 metų, Rusijai įsiveržus į Ukrainą, jis užsirašė į savanorius. Karys mokosi valdyti tanką ir šaudyti šarvamušiais sviediniais.

„Čia – šarvamušiai sviediniai. Pirmi mūsų mokymai. Mes šaudome į taikinius ir žiūrime, ar taikliai šaudėme. Turime kuo greičiau mokytis. Priešas nesėdi rankų sudėjęs. Turime dėti visas įmanomas pastangas“, – sakė I. Lubas.

Būrio vado Dmitro (22 m.) teigimu, Ukrainos artilerijai tikrai yra kur tobulėti, taigi jie stengiasi.

„Turime nuolat mokyti karius, aprūpinti juos ginkluote, kad pagerintume artilerijos pajėgumą. Mūsų artilerija neatitinka visų standartų, tačiau mes stengiamės, sulaukiame pagalbos iš Vakarų partnerių, jie mums padeda, parūpina HIMARS (didelio mobilumo artilerijos raketų sistemų), jomis apšaudome priešo šaudmenų sandėlius. Tai – ne melagiena, o tikra žinia – jų šaudmenų sandėliai dega. Mums reikia haubicų, raketų. Reikia daugiau ginklų, kad galėtume naikinti priešus“, – sakė Dmitro.

Kiek anksčiau Ukrainos tarptautinio legiono atstovas spaudai Damienas Magrou teigė, kad Rusijos sunkioji artilerija maždaug aštuonis kartus pranašesnė už ukrainiečių sunkiąją artileriją.

Vykstant penktam karo mėnesiui kovos susikoncentravo Ukrainos rytiniame Donbaso regione, tačiau rusų kariuomenė raketomis apšaudo ir kitus miestus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją