Atsakomybę už išpuolį prisiėmė su teroristų tinklu „al Qaeda“ siejami kovotojai.

Per sprogimą buvo sužeisti dar 14 žmonių ir sugriautas ne tik viešbutis, bet ir gretimi pastatai Džovaro mieste, esančiame maždaug už 90 km į šiaurę nuo sostinės Mogadišo.

Policijos duomenimis, sprogmenų prikrautame automobilyje buvę užpuolikai įsirėžė į viešbučio „Nur-doob“ išorinę sieną. Ši įstaiga buvo populiari tarp vietos politikų ir pareigūnų.

„Jie nužudė penkis civilius gyventojus, įskaitant viešbutyje dirbusias moteris ir apsaugos darbuotojus“, – naujienų agentūrai AFP sakė Džovaro policijos pareigūnas Mohamedas Ali.

„Dar 14 žmonių buvo sužeisti, kai kurie iš jų – pastatuose, esančiuose net netoli viešbučio“, – pridūrė jis.

Atsakomybę už išpuolį internete paskelbtu pareiškimu prisiėmė Somalyje veikiantis džihadistų judėjimas „al Shabaab“, siejamas su „al Qaeda“.

Ministras pirmininkas Hamza Abdi Barre, kurį Somalio parlamentas patvirtino birželį po neseniai atliktos vyriausybės pertvarkos, pareiškė užuojautą aukų artimiesiems ir pasiūlė pagalbą sužeistiesiems.

Pasak policininko M. Ali, sprogimas „buvo didžiausias kada nors matytas Džovaro mieste“ ir padarė reikšmingą žalą miesto pastatams.

Somalyje „al Shabaab“ jau daugiau kaip dešimtmetį vykdo kruviną sukilimą. Ši grupuotė vis dar pajėgi rengti didelius išpuolius, nors jau ilgą laiką vykdoma Afrikos Sąjungos operacija, skirta kovotojams susilpninti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją