Žiniasklaidos nuomone, S. Šoigu tokį skambų pareiškimą paskelbė po daugybės sėkmingų Ukrainos atakų, kai kurias ji atliko siekdama sunaikinti Rusijos ginkluotųjų pajėgų šaudmenų sandėlius netoli fronto.

„The New York Times“ taip pat pabrėžė, kad Rusijos vykdomas Ukrainos miestų teroras pastarosiomis dienomis pastebimai išaugo.

Tai įrodo ir pastarosios nakties įvykiai. Mykolajivo meras Aleksandras Senkevičius pranešė, kad naktį į sekmadienį mieste griaudėjo apie dešimt galingų sprogimų, skelbia „Ukrinform“.

Karo analitikai pabrėžė, jog HIMARS smūgiai gali sumažinti Rusijos artilerijos veiklą.

„Ukrainai sunaikinus Rusijos amunicijos sandėlius su HIMARS, greičiausiai sumažėjo Rusijos artilerijos aktyvumas“, – paskelbė JAV Karo studijų institutas (ISW).

Jis pridūrė, kad Ukrainos HIMARS smūgiai į Rusijos šaudmenų sandėlius, galinius dalinius ir vadovavimo postus greičiausiai pablogins Rusijos artilerijos padėtį.

Ekspertai pažymėjo, kad nuo liepos 10 dienos aptiktų šiluminių anomalijų skaičius Donbase gerokai sumažėjo, kaip rodo NASA priešgaisrinė informacija.

O ISW pabrėžia, kad tai gali būti įrodymas, jog okupantai padarė operatyvinę pauzę.

Kaip rašė UNIAN, anksčiau pranešta, kad tuo atveju, jei į HIMARS bus perkeltos raketos, kurių nuotolis yra iki 300 km, Ukrainos ginkluotosios pajėgos net gali sunaikinti okupantų bazes Kryme.

Gynybos ministerijos atstovas Vadimas Skibitskis Rusijos okupuotą pusiasalį pavadino visos įrangos ir ginklų, einančių iš Rusijos Federacijos į pietinius Ukrainos regionus, judėjimo centru.

Tad tarp Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tikslų, pasak jo, yra Rusijos Federacijos ir Juodosios jūros laivyno kaupiama karinės įranga, šaudmenys ir kariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)