Ordinų atstovų Pranciškus prašė nedangstyti dvasininkų vykdomo lytinio išnaudojimo realybės perkeliant žagintojus į kitas valstybes.

„Mes kunigai tam, kad atvestume žmones pas Jėzų, o ne tam, kad naikintume žmones savo geiduliais, – sakė pontifikas. – Smurtautojas savo geiduliais naikina... išnaudojamąjį. Nulinė tolerancija.“

2019 metais popiežius priėmė naują Bažnyčios įstatymą ir pagal jį kunigai ir vienuolės privalo pranešti apie lytinį išnaudojimą bažnytinei valdžiai. Tačiau nebuvo nustatyta prievolė pranešti policijai. Tai buvo dar viena Pranciškaus pastanga spręsti dešimtmečių senumo problemą, pakirtusią pasitikėjimą Bažnyčia.

Religiniai ordinai šiuo atžvilgiu atrodo prastai, iš dalies dėl to, kad jų struktūra už pagrindinės hierarchijos ribų sudaro sąlygas lytiniams nusikaltėliams persikelti į kitas valstybes, užuot stojus prieš teisingumą namie.

Pranciškus atkreipė dėmesį į tokią praktiką ir vyresniesiems pasakė: „Nespręskite to perkėlimu. „A, iš šito žemyno aš išsiųsiu jį į kitą.“ Ne.“

Popiežius susitiko su Dievo Motinos ordino, Misijos kongregacijos ir Šv. Juozapato bazilijonų ordino atstovais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją