Kaip skelbia „Radio Svoboda“, incidentas įvyko naktį Šlovės alėjoje, kur įrengtas paminklas su kovos mašina BMP-1. Jis skirtas žuvusiems Afganistane ir Čečėnijoje. Rusijai pradėjus karą Ukrainoje ant paminklo buvo užrašyta Z raidė, kuri jau tapo Rusijos agresijos simboliu.

Tačiau nežinomas asmuo pridėjo dar kelias raides ir parašė žodį AZOV. Tai Ukrainos batalionas, kuris ištikimai gynė Mariupolio miestą.

Dabar šitaip pasielgusio asmens aktyviai ieško policija. Kaip skelbia „Radio Svoboda“, jis veikė slapta, jį užfiksavo vos viena vaizdo kamera.

Delfi primena, kad Rusijoje už Rusijos ginkluotųjų pajėgų „diskreditavimą“ gresia rimtos bausmės.

Rusijos Valstybės Dūma kovo 4 d. skubos tvarka priėmė įstatymo projektą dėl bausmės už „tyčinį melagingos informacijos apie Rusijos armijos veiksmus platinimą“.

Priėmus įstatymo projektą, Baudžiamąjį kodeksą papildė naujas straipsnis 207.3, kuriame numatyta iki 15-os metų laisvės atėmimo bausmė.

Remiantis naujuoju įstatymo projektu, taip pat bus baudžiama už „diskreditavimą“ ir „raginimą neleisti“ naudoti Rusijos ginkluotųjų pajėgų „RF ir jos piliečių interesų gynimo tikslais, tarptautinei taikai ir saugumui palaikyti“. Maksimali bausmė – laisvės atėmimas penkeriems metams.

Numatyta ir baudžiamoji atsakomybė už raginimus Rusijai įvesti sankcijų.

Už tokį įstatymo projektą balsavo 401, prieš ir susilaikiusių nebuvo nė vieno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)