Garsiausias Japonijos politikas agitavo per rinkimų kampaniją vakariniame Naros regione, kai buvo iš arti nušautas užpuoliko. Saugumas per vietos kampanijos renginius Japonijoje gali būti gana silpnas, šalyje įvykdoma mažai smurtinių nusikaltimų ir galioja griežti ginklų įstatymai. Tačiau, atsižvelgiant į Sh. Abe žinomumą, kyla klausimų, ar priemonės jį apsaugoti nebuvo pernelyg silpnos.

„Manau, nepaneigiama, kad buvo problemų dėl buvusio ministro pirmininko Sh. Abe apsaugos ir saugumo priemonių“, – šeštadienio vakarą žurnalistams sakė Naros prefektūros policijos vadovas Tomoaki Onizuka.

„Skubiai turime atlikti išsamų tyrimą ir išsiaiškinti, kas atsitiko“, – sakė jis, bet išsamesnių detalių apie konkrečius saugumo plano trūkumus nepateikė, tik sakė jaučiantis didelę atsakomybę.

„Kaip regiono policijos vadovas, atsakingas už saugumą ir apsaugą regione, ėmiausi reikiamų veiksmų ir pastačiau apsaugos ir saugumo konstrukcijas“, – sakė jis. „Per visus metus nuo tada, kai 1995 m. tapau policijos pareigūnu, per daugiau nei 27 metus trunkančią mano karjerą nebuvo didesnio sąžinės graužimo ir gailesčio dėl to, kas įvyko“, – apie Sh. Abe mirtį drebančiu balsu kalbėjo prefektūros policijos vadovas.