„Daramo policija neskirs jokių baudų dėl to susibūrimo ir nesiims jokių tolesnių veiksmų“, – sakoma policijos pareiškime.

Abu politikai žadėjo pasitraukti iš pareigų, jei bus nubausti dėl praėjusių metų balandį Darame, šiaurės rytų Anglijoje, įvykusio renginio.

Policijos tyrimas buvo pradėtas pasirodžius vaizdo įrašui, kuriame užfiksuota, kaip K. Starmeris su partiečiais kampanijos štabe geria alų ir valgo išsinešimui pirktą maistą

„Padaryta išvada, kad dėl išimties, t. y. pagrįstai būtino darbo, nėra pagrindo atsakyti už taisyklių pažeidimą“, – sakė policija.

Teisininko išsilavinimą turintis K. Stermeris yra buvęs Anglijos ir Velso vyriausiasis prokuroras. Jis ne kartą tvirtino nepažeidęs jokių susibūrimus patalpose draudusių taisyklių, nes susitiko su žmonėmis dirbdamas.

Anksčiau įvykį ištyrusi Daramo policija priėjo prie išvados, kad „joks nusižengimas nenustatytas“, tačiau gegužę paskelbė atnaujinusi tyrimą „paskutinėmis dienomis gavus svarbios naujos informacijos“.

Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas ir jo tuometinis iždo kancleris Rishi Sunakas gavo baudas už tai, kad 2020 metais dalyvavo susibūrime Dauningo gatvėje, skirtame premjero gimtadieniui paminėti.

B. Johnsonas tapo pirmuoju britų premjeru, kuriam buvo skirta bauda už tai, kad pažeidė įstatymą vadovaudamas vyriausybei. Tai padidino spaudimą jam ir pakurstė visuomenės pyktį po to, kai buvo atskleista daugybė karantino pažeidimų Dauningo gatvėje.

Iš pradžių jis neigė, kad vakarėliai vyko, paskui pripažino, kad tokių susibūrimų būta, bet teigė, kad jie vyko laikantis griežtų taisyklių, kurias jis nustatė visuomenei. Todėl buvo pareikšta, kad B. Johnsonas galėjo suklaidinti parlamentą.

K. Starmeris sakė, kad jis dirbo per „Zoom“ ir pasidarė pertraukėlę pavalgyti, pridurdamas, kad įtariamo pažeidimo metu nedirbo jokie restoranai ar užeigos, o jo viešbutyje maistas nebuvo tiekiamas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją