Parlamento Užsienio reikalų komitetui vadovaujantis T. Tugenhatas laikraščio „Daily Telegraph“ nuomonių skiltyje patvirtino, kad ketina siekti Konservatorių partijos vadovo posto, ir sakė sieksiantis suburti „plačią koaliciją švariai pradžiai“.

„Esu tarnavęs ir anksčiau – kariuomenėje, o dabar – parlamente. Dabar tikiuosi priimti iššūkį (tarnauti) ministru pirmininku“, – parašė jis.

T. Tugendhatas nurodė, kad varžysis dėl lyderio posto, tačiau patikino, kad neprarado simpatijų B. Johnsoną palaikantiems konservatoriams.

Tomas Tugendhatas

Šis politikas laikosi griežtos pozicijos Kinijos atžvilgiu, bet kritikuoja pernai rugpjūtį įvykusio Britanijos vyriausybės karių išvedimo iš Afganistano chaotišką organizavimą.

Kitą savaitę turėtų būti paskelbtas naujo partijos lyderio rinkimų tvarkaraštis.

Partijos vadovai tikisi, kad dviejų etapų rinkimus pavyks užbaigti iki spalio mėnesį vyksiančios metinės Konservatorių partijos konferencijos.

Per pirmąjį rinkimų etapą 358 konservatorių partijos nariai parlamente atsirinks du kandidatus per virtinę balsavimų. Per kiekvieną iš jų bus atmetamas kandidatas, surinkęs mažiausiai balsų.

Antrajame etape nugalėtoją slaptu balsavimu rinks dešimtys tūkstančių eilinių partijos narių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)