Prezidentas Gotabaya Rajapaksa per pokalbį telefonu su kolega Vladimiru Putinu, be kita ko, paprašė paskolos benzinui įsigyti. Energetikos ministerijos Šri Lankoje pareigūnas ketvirtadienį sakė, kad į sostinę Kolombą jau atvyko du Rusijos naftos įmonių atstovai.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas patvirtino, kad per pokalbį trečiadienį buvo kalbama apie galimą pagalbą. Tačiau kol kas sprendimai esą nepriimti. Rusija pirmiausiai turi išsiaiškinti savo galimybes ir tada spręsti, sakė D. Peskovas.

Šri Lanka šiuo metu išgyvena didžiausią ekonominę krizę per pastaruosius dešimtmečius. Dėl užsienio valiutos trūkumo šalis susiduria su sunkumais importuoti užtektinai degalų, dujų, medikamentų ir maisto. Smarkiai prasiskolinus Šri Lanka tikisi ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) paramos.

Prezidentas G. Rajapaksa tviteryje rašė taip pat prašęs V. Putino pasirūpinti, kad valstybinė Rusijos oro bendrovė „Aeroflot“ vėl skraidytų į Šri Lanką. Rusijos turistai nuo turizmo priklausomai Šri Lankai yra svarbus pajamų šaltinis.

Šri Lanka nekritikuoja Rusijos karo prieš Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)