Tyrimas buvo pradėtas kariuomenės „YouTube“ paskyroje pasirodžius vaizdo įrašui su kriptovaliutų reklama ir milijardieriaus Elono Musko atvaizdais. Armijos „Twitter“ paskyroje atsirado įrašų apie nepakeičiamus žetonus (angl. Non-Fungible Token, NFT) – perkamus ir parduodamus unikalius skaitmeninius atvaizdus.

„Atsiprašome dėl laikinų sutrikimų, – sekmadienį atstačiusi savo paskyrą tviteryje parašė kariuomenė. – Atliksime nuodugnų tyrimą ir pasimokysime iš šio incidento. Ačiū, kad sekate mus, dabar bus atnaujintas normalus darbas.“

Gynybos ministerija vėlai sekmadienį paskelbė, kad abu įsilaužimai „išspręsti“.

Nors kariuomenės „YouTube“ paskyra pirmadienį buvo neprieinama, atstovas sakė, kad ji uždaryta standartiniams tvarkymo darbams. „Twitter“ paskyra veikė normaliai.

JK pareigūnai anksčiau reiškė susirūpinimą dėl Rusijos valstybės remiamų įsilaužimų į kompiuterius, bet kariuomenė nenurodė, kas atsakingas už sekmadienio įsilaužimus.

„Armija informacijos saugumą vertina itin rimtai, ir kol tyrimas nebus baigtas, nederėtų komentuoti plačiau“, – nurodė Gynybos ministerija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją