„Priešai izraeliečiai surengė smūgį iš oro“ apie 6 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku netoli Hamidijos miesto, sakoma ministerijos pranešime. Ministerija pridūrė, kad smūgių taikiniais tapo paukštynai, bet daugiau informacijos nepateikė.

Smūgis buvo surengtas iš Viduržemio jūros, į vakarus nuo Libano šiaurinio Tripolio miesto; per jį „buvo sužeisti du civiliai, įskaitant moterį“, sakoma pranešime.

Nuo pilietinio karo Sirijoje pradžios 2011 metais Izraelis surengė šimtus aviacijos smūgių savo šiaurinės kaimynės teritorijoje.

Jų taikiniais tapdavo Sirijos vyriausybės pajėgos, taip pat Irano remiamos pajėgos ir Libano šiitų kovotojų grupuotės „Hizbollah“ nariai.

Praeitą mėnesį dėl izraeliečių smūgių Damasko tarptautinis oro uostas kelioms savaitėms tapo netinkamas naudoti.

Padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad per tą smūgį buvo apgadinti ne vien civilio oro uosto ir karinio aerodromo takai, bet ir šalia esantys sandėliai, kuriuose buvo laikomi Irano ir „Hizbollah“ ginklai.

Karas Sirijoje nusinešė beveik pusę milijono žmonių gyvybių ir apie pusę šalies gyventojų privertė palikti savo namus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją