„Mes turime informacijos apie galimas provokacijas, galutinį Baltarusijos įtraukimą į Rusijos ir Ukrainos karą. Kalbama apie diversinių-žvalgybinių grupių siuntimą. Kaip tik todėl mūsų pareigūnai sugriežtino režimą kontrolės postuose“, – sakė viceministras. Kartu jis pabrėžė, kad puolimo iš Baltarusijos teritorijos klausimu ukrainiečiai susiduria su didžiuliu dezinformacijos srautu. „Deja, kai kurie vietos valdžios atstovai pasigauna šią dezinformaciją ir šitaip kelia paniką“, – konstatavo J. Jeninas.

Naktinėje tradicinėje kalboje Ukrainos prezidentas V. Zelenskis pabrėžė, kad Odesos puolimas yra tikslingas Rusijos teroras. Naktį taip pat paskelbta, kad Ukraina atkuria ryšį su okupuotos atominės elektrinės stebėjimo sistemomis. Rusijai ir toliau pavyksta užimti teritorijas aplink Lysyčanską.

Pasak prezidento: „Odesos srityje vyksta griuvėsių ardymas po Rusijos raketų atakos Serhijivkoje. Trys raketos pataikė į paprastą gyvenamąjį namą, devynių aukštų pastatą, kuriame niekas neslėpė nei ginklų, nei karinės technikos, nei amunicijos. kaip apie tokius streikus vis pasakoja rusų propagandistai ir valdininkai. Tai buvo paprastas namas, apie 160 žmonių. Jame gyveno paprasti žmonės civiliai. Taip pat buvo sugriautas ir poilsio centras – absoliučiai tipinis objektas pajūrio zonai.

Pabrėžiu: tai tyčinis, kryptingas rusų teroras, o ne kažkokios klaidos ar atsitiktinis raketos smūgis. Žuvo keturi žmonės iš vienos šeimos... Nužudytas berniukas, 12 metų, vardu Dmitrijus... Kol kas , žuvusiųjų sąraše yra 21 žmogus, o sužeistųjų apie 40. Skaičiai keitėsi visą dieną, deja, žuvusiųjų daugėja“.

Jis pridūrė, kad yra dėkingas JAV ir „asmeniškai Bidenui“ už šiandien paskelbtą naują paramos Ukrainai paketą, į kurį įtrauktos „labai galingos NASAMS sistemos“.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija, kaip ir kiekvieną rytą, paskelbė kasdienę atnaujintą informaciją apie situaciją Ukrainoje. Pasak ministerijos, Rusija ir toliau daro „nedidelę pažangą“ aplink Lysyčanksą rytiniame Ukrainos regione.

Rusijos pajėgos toliau atakuoja Ukrainos rytinį Lysyčansko miestą ir jo apylinkes, mėgindamos užimti paskutinė Kyjivo pajėgų tvirtovę Luhansko srityje, šeštadienį pranešė vietos administracijos vadovas.

Ukrainos kariai pastarosiomis savaitėmis deda pastangas apginti Lysyčanską, kad jo neužimtų Rusijos pajėgos, kaip prieš savaitę nutiko kaimyniniams Sjevjerodonecko mieste. Rusijos gynybos ministerija teigė, kad pastarosiomis dienomis jos pajėgos užėmė Lysyčansko pakraštyje esančią naftos perdirbimo įmonę, bet Luhansko srities administracijos vadovas Serhijus Haidajus penktadienį sakė, kad kautynės dėl šio objekto tęsiasi.

„Pastarąją dieną okupantai naudojo visų jiems prieinamų rūšių ginklu“, – sakoma per platformą „Telegram“ šeštadienį paskelbtoje S. Haidajaus žinutėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją