Lysyčanskas yra paskutinis didelis miestas, kurį rusai siekia užimti Luhansko regione – vienoje iš dviejų didelio Donbaso regiono, kurį Maskva nori visiškai kontroliuoti, srityje.

Ukrainos valstybinė pagalbos tarnyba ketvirtadienį vakare pranešė, kad smūgis prekybos centrui Kremenčuke jau pareikalavo 22 aukų.

Ketvirtadienį Vokietijos miesto Hamburgo oro uoste nusileido kompanijos „Scandinavian Airlines“ lėktuvas su sužeistais ukrainiečiais.

Pasak vietos medicinos tarnybų, penki pacientai pasiliks Hamburge, o kiti bus paskirstyti po kitų federalinių žemių klinikas.

Rusijos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį iškvietė Jungtinės Karalystės ambasadorę Maskvoje, protestuodama prieš britų ministro pirmininko Boriso Johnsono „grubias“ pastabas apie prezidentą Vladimirą Putiną.

Čekija planuoja įsijungti į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariškių rengimą. Tai ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra ČTK, remdamasi šalies gynybos ministre Jana Černochova.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)