Vienas jų – autoritetingas Europos politikas Otto von Habsburgas. Jis dar prieš 20 metų pakartotinai mėgino atverti vakariečiams akis dėl kagėbisto, tapusio Rusijos prezidentu, lygino jį su Hitleriu bei išpranašavo naujus kolonijinius Rusijos karus. Tada jo perspėjimų nenorėta girdėti. Dabar Vakarai atitoko, bet per vėlai.

Paskutinysis Austrijos kronprincas O. von Habsburgas (1912–2011) visą savo gyvenimą paskyrė kovai su totalitarinėmis sitemomis. Jaunystėje jis matė, kaip Hitleris užgrobė valdžią, o perskaitęs jo „Mein Kampf“, perspėjo dėl Europos laukiančių sunkių išbandymų. „Vėliau man sakė, esą, aš turėjęs pranašo gabumų. Ne, tiesiog perskaičiau jo knygą“, kurioje „buvo viskas surašyta, ką jis planuoja daryti“, – aiškino 2003 m. O. von Habsburgas.

Vos tik Vladimirui Putinui įsitaisius Kremliuje, jis įžvelgė pavojingų istorinių paralelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)