„Nuo liepos 1 d. pirmą kartą per aštuonerius metus bus pradėtos reguliarios autobusų ir traukinių paslaugos tarp Krymo ir Chersono bei Zaporižios regionų“, – susirašinėjimo programėlėje „Telegram“ paskelbė promaskvietiškas Krymo vadovas Sergejus Aksionovas. Kelionių saugumą užtikrins Rusijos nacionalinės gvardijos nariai, pridūrė jis.

Didelė dalis pietinių Ukrainos Chersono ir Zaporižios regionų nuo pirmųjų Maskvos karinės intervencijos savaičių kontroliuojami Rusijos ir dabar jėga integruojami į Rusijos ekonomiką. 2014 m. Rusija atplėšė nuo Ukrainos ir aneksavo Juodosios jūros Krymo pusiasalį. Vis daugiau Rusijos ir promaskvietiškų pareigūnų leidžia suprasti, kad Maskva ketina likti Chersono regione ir didelėje jos kontroliuojamoje Zaporižios dalyje.

Maskvos statytiniai Pietų Ukrainoje sako, kad tikisi surengti referendumą. Rusijos remiamos Chersono administracijos vadovo pavaduotojas Kirilas Stremousovas patvirtino, kad tokie planai rengiami, vietos valdžia rengiasi „referendumui“. „Chersono regionas priims sprendimą ir taps Rusijos Federacijos dalimi“, – „Telegram“ programėlėje paskelbė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)