Incidentą pietiniame Ist Londono mieste išgyvenusieji papasakojo, kaip jie stengėsi ištrūkti iš perpildyto baro patalpų, o viena liudininkių sakė pajutusį dusinantį kvapą.

Dauguma žuvusiųjų, kai kurie vos 13 metų amžiaus, buvo rasti negyvi populiaraus baro viduje.

Septyniolika jaunuolių mirė vietoje, keturi – vėliau ligoninėje.

31 žmogus buvo paguldytas į ligoninę su tokiais simptomais kaip nugaros skausmai, spaudimas krūtinės ląstos srityje, vėmimas ir galvos skausmai, sakė vienas pareigūnas.

Dauguma hospitalizuotųjų sekmadienį buvo išrašyti iš ligoninės, o du palikti tolesniam gydymui.

Ant žuvusiųjų kūnų nesimatė sužalojimų požymių, todėl vietos pareigūnai ir politikai iš pradžių įtarė, kad tai galėjo būti tragiškai pasibaigęs nepilnamečių girtavimo atvejis.

Tačiau pirmadienį paaiškėjo daugiau įvykio detalių. Išgyvenusieji pasakojo jutę stiprų dusinantį kvapą sausakimšame dviejų aukštų pastate.

19 metų Sinovuyo Monyane, kuri dirbo bare reklamuodama vieną alkoholinį gėrimą, sakė, kad vis dar jaučiasi „sumišusi“, tačiau laiminga, kad liko gyva.

Ji pasakojo, kad vos ištrūko pro duris, kurias blokavo daug žmonių.

„Bandėme prasibrauti pro minią, šaukdami „prašau, leiskite mums praeiti“, o kiti šaukė „mes mirštame“, „mes dūstame“ ir „kai kurie žmonės negali kvėpuoti“, – pasakojo ji naujienų agentūrai AFP.

„Aš akimirkai praradau sąmonę. Man trūko oro ir jautėsi stiprus kažkokio purškalo kvapas. Manėme, kad tai pipirinės dujos“, – sakė ji.

Vėliau merginą kažkas apliejo vandeniu ir ji atgavo sąmonę.

„Atsikėliau ir supratau, kad aplinkui guli kūnai. Mačiau, kaip ant žmonių buvo pilamas vanduo, bet tie žmonės net nejudėjo, – sakė ji interviu telefonu. – Aš galėjau numirti.“

Į įvykio vietą buvo pasiųsta speciali tyrėjų komanda iš Čvanės.

„Detektyvai šiandien atnaujins darbą nusikaltimo vietoje“, – AFP sakė regiono policijos atstovas Thembinkosi Kinana.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją