Už uždarų durų kreipdamasis vaizdo ryšiu į Bavarijos Alpėse susirinkusius lyderius V. Zelenskis sakė, kad Ukrainos pajėgoms taps sunkiau kovoti, jeigu jos pradės stumti Rusijos kariuomenę iš šalies teritorijos.

Taip pat esama pavojaus, jog jeigu karui bus leista tęstis žiemą, jis gali dar labiau įsiplieksti.

Todėl Ukrainos prezidentas paragino G-7 lyderius dėti visas įmanomas pastangas, kad karas pasibaigtų iki šių metų galo, be kita ko, intensyvinant sankcijas Rusijai, sakė šaltinis.

Nors sąjungininkės Vakaruose jau yra paskelbusios kelis paketus baudžiamųjų priemonių Maskvai, V. Zelenskis ragino jas „nemažinti spaudimo ir toliau taikyti sankcijas Rusijai plačiai ir smarkiai“.

Didysis septynetas (G7) ir toliau didins karštį Rusijai dėl jos invazijos į Ukrainą, pirmadienį pareiškė grupės viršūnių susitikimo Vokietijoje šeimininkas, kancleris Olafas Scholzas.

„Mes, G7, esame vieningi Ukrainos pusėje ir tęsime paramą. Tam visi turime priimti sunkius, bet būtinus sprendimus“, – tviteryje parašė O. Scholzas, dėkodamas Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui už kreipimąsi į pasaulio lyderius vaizdo ryšiu.

„Mes ir toliau didinsime spaudimą Putinui. Šis karas turi baigtis.“

Zelenskis G-7 lyderiams: dabar ne laikas deryboms

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį Didžiojo septyneto (G-7) šalių vadovams pareiškė, kad dar neatėjo laikas pradėti derybas su Rusija, Kyjivui siekiant įtvirtinti savo pozicijas, pranešė Prancūzijos prezidentūra.

„Prezidentas Zelenskis labai aiškiai atsakė, kad dabar ne laikas deryboms. Ukraina derėsis, kai galės tai daryti, t. y. kai iš esmės atstatys savo jėgos pozicijas“, – pareiškė Eliziejaus rūmai po to, kai Ukrainos lyderis vaizdo ryšiu kreipėsi į G-7 viršūnių susitikimo dalyvius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją