„Šiuo metu yra keturi žuvę žmonės – dvi moterys, vyras ir vaikas“, – po incidento Espinalio mieste sakė centrinio Tolimos departamento gubernatorius Jose Ricardo Orozco.

Sugriuvus visai trijų aukštų medinei tribūnai, pilnai žiūrovų, dešimtys žmonių nukrito ant žemės, matyti filmuotoje medžiagoje ir nuotraukose, paskelbtuose socialiniuose tinkluose.

Kitame vaizdo įraše matyti, kaip žmonės mėgina ištrūkti iš tribūnų, o arenoje tebebėgioja bulius.

Regiono ligoninės pranešė gydančios apie 322 sužeistuosius, iš kurių keturi yra intensyviosios terapijos skyriuose, sakė Tolimos sveikatos apsaugos sekretorė Martha Palacios.

Vietos civilinės gynybos pareigūnas Luisas Fernando Velezas sakė nežinąs, kiek dar žmonių yra likę po sugriuvusios tribūnos nuolaužomis, bet atkreipė dėmesį, kad įgriuvusi tribūnos dalis buvo pilna žiūrovų.

Šis koridos pasirodymas buvo vienas iš Šv. Petro festivalio, kuris yra populiariausias regione, renginių.

„Prašysime ištirti faktus, kas atsitiko“, – per „Twitter“ parašė kadenciją baigiantis prezidentas Ivanas Duque. Jis išreiškė solidarumą su žuvusiųjų ir nukentėjusiųjų šeimomis.

J. R. Orozco sakė, kad departamento vyriausybė sieks uždrausti pasirodymus, vadinamus koralechomis (isp. corraleja), per kuriuos paprasti gyventojai bando savo laimę arenoje. Anot jo, tokie renginiai yra pavojingi ir skatina žiaurų elgesį su gyvūnais.

Šeštadienį per tokius renginius Espinalyje buvo sužeisti keli žmonės. Šis miestas, turintis apie 78 tūkst. gyventojų, yra maždaug už 150 km nuo sostinė Bogotos.

Anksčiau šį mėnesį vienas žmogus žuvo subadytas buliaus per koralechą Repelono mieste.

Išrinktasis prezidentas Gustavo Petro, pradėsiantis eiti pareigas rugpjūčio 7-ąją, taip pat ragino uždrausti neprofesionalų kovas su buliais.

Anksčiau dirbdamas Bogotos meru kairiųjų pažiūrų G. Petro stengėsi uždrausti koridos pasirodymus sostinės arenoje „La Santamaria“.

Žiaurus elgesys su gyvūnais Kolumbijoje yra laikomas nusikaltimu, bet korida ir gaidžių kovos yra saugomos kaip kultūros paveldas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją