Įtariamasis, kuris, kaip manoma, veikė vienas, buvo sulaikytas.

„Nusikaltimo vieta tapo baras „London Pub“, kaimyninis klubas ir netoliese esanti gatvė, kur įtariamasis buvo sulaikytas praėjus kelioms minutėms nuo šaudynių pradžios“, – laikraščiui „Aftenposten“ sakė policijos atstovas Tore Barstadas.

Šaudynės Norvegijoje

Iš 14 sužeistųjų keli yra sunkios būklės.

„London Pub“ yra populiarus gėjų baras ir naktinis klubas Oslo centre.

„Pamačiau, kaip atvyko žmogus su krepšiu, jis išsitraukė ginklą ir pradėjo šaudyti“, – pasakojo Norvegijos visuomeninio transliuotojo NRK žurnalistas Olavas Roennebergas.

Išpuolio motyvas kol kas nežinomas. Vėliau šeštadienį Osle turėtų įvyks kasmetinis „Pride“ paradas.

Teisėsaugos pareigūnai informavo, kad įtariamas užpuolikas buvo sulaikytas po maždaug 1 val. vietos (2 val. Lietuvos) laiku įvykusio incidento. Šaudyta trijose netoli viena kitos esančiose vietose, įskaitant vieną gėjų barą.

Policija informavo apie du žuvusius žmones ir 14 sužeistųjų. Pareigūnai paėmė du ginklus.

„Dabar viskas rodo, kad šį aktą įvykdė vienintelis žmogus“, – per spaudos konferenciją sakė policijos pareigūnas Tore Barstadas.

Tačiau jis pridūrė, kad policijos pajėgos sostinėje buvo sustiprintos, reaguojant į kitus incidentus. T. Barstadas neatskleidė, ar šis šaudymas laikomas teroro aktu.

Šaudynės Norvegijoje

Policija pirmuosius pranešimus apie šaudymą gavo 1 val. 14 min. (2 val. 14 min.), ir praėjus penkioms minutėms įtariamasis buvo sulaikytas, nurodė atstovas.

Policijos pareigūnai susirinko aptarti šių šaudynių poveikio ruošiantis šeštadienio popietę įvyksiančioms Oslo gėjų eitynėms.

Šaudynių vietoje patruliavo gerai ginkluoti policininkai, dėvintys neperšaunamas liemenes ir šalmus.

„Atrodo, kad jis taikėsi labai ryžtingai. Kai suvokiau, kad tai rimta, pabėgau. Ant žemės gulėjo kraujuojantis vyras“, – incidentą mačiusi viena moteris pasakojo dienraščiui „Verdens Gang“.

Kitas liudininkas, cituotas šio laikraščio, sakė, kad užpuolikas turėjo automatinį ginklą, nors policija to nepatvirtino, ir kad įvykio vieta atrodė kaip „karo zona“.

„Ant žemės buvo daug sužeistų žmonių, kuriems buvo sužalotos galvos“, – teigė liudininkas.

Radijo NRK žurnalistai, buvę toje vietoje, kai įvyko šaudynės, sakė, kad šaulys atėjo nešdamasis krepšį, iš kurio išsitraukė ginklą ir pradėjo šaudyti.

Iš 14 sužeistųjų aštuoni buvo išvežti į ligoninę, dar šešiems pagalbą vietoje suteikė medicinos darbuotojai.

„Kai kurie apibūdinami kaip sunkiai sužeisti, kiti – kaip lengviau sužeisti“, – sakė T. Barstadas.

Tradiciškai ramią Norvegiją 2011 metų liepos 22-ąją sukrėtė beprecedentis išpuolis, kai ultradešiniųjų pažiūrų ekstremistas Andersas Behringas Breivikas nužudė 77 žmones.

Jis pirmiausiai detonavo automobilyje padėtą bombą netoli vyriausybės būstinės Osle. Ši ataka pareikalavo aštuonių žmonių gyvybių.

Paskui, persirengęs policininku, A. B. Breivikas surengė šaudynes kairiosios Darbo partijos jaunimo stovykloje netoli sostinės esančioje Utiojos saloje ir nužudė 69 žmones, daugiausiai paauglius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)