„Tai yra vidiniai Europos reikalai. Mums labai svarbu, kad visi šie procesai nekeltų mums daugiau problemų ir taip pat daugiau problemų šių šalių santykiuose su mumis“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Kalbėdamas apie Maskvos santykius su Europos Sąjunga, jis sakė, kad būtų „labai sunku juos dar labiau sugadinti“. Rusijos santykiai su Vakarais pašliję nuo tada, kai prezidentas Vladimiras Putinas pasiuntė kariuomenę į Ukrainą ir tuo užsitraukė virtinę sankcijų.

Kalbėdamas apie Moldovą, kuriai šią savaitę taip pat suteiktas ES kandidatės statusas, D. Peskovas sakė, kad buvusi sovietinė šalis „nori tapti europietiška labiau nei patys europiečiai“. „Jiems atrodo, kad kuo labiau jie atrodys antirusiški, tuo labiau patiks europiečiams“, – pridūrė jis.

Taip pat penktadienį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad Ukrainos ir Moldovos stojimas į 27 valstybių bloką nekelia jokios rizikos Rusijai, nes ES nėra karinis aljansas.

Vis dėlto jis apkaltino ES ir NATO noru kariauti su Rusija, palyginęs jas su Ašies galybėmis Antrojo pasaulinio karo metais. „Hitleris po savo vėliava subūrė didelę dalį Europos šalių kariauti prieš Sovietų Sąjungą, - sakė S. Lavrovas per darbo vizitą Azerbaidžane. - Šiandien ES ir NATO buria tokią pačią šiuolaikinę koaliciją karui ir ypač karui prieš Rusiją“.

ES lyderiai ketvirtadienį suteikė kandidatės statusą Ukrainai ir Moldovai, tačiau pareiškė, kad Sakartvelas, taip pat pateikęs prašymą narystei, gali įgyti šį statusą tik tada, kai pašalins neišspręstas problemas.

Vėliau penktadienį Kaukazo šalies sostinėje Tbilisyje kartvelai ketina surengti mitingą už narystę ES.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją