82 metų P. Pelosi buvo sulaikytas po gegužės 28 dieną įvykusios avarijos Napos apygardoje, esančios į šiaurę nuo San Fransisko, kai tyrimas parodė, kad jo kraujyje buvo 0,82 promilės alkoholio.

Kraujo mėginys buvo paimtas praėjus maždaug dviem valandoms po susidūrimo su kita transporto priemone, įvykusio 22.17 val., vietos laiku, rašoma Napos apygardos prokuratūros pranešime.

Pasak Kalifornijos valstijos kelių policijos, politikės vyras 2021 metų gamybos „Porsche“ įvažiavo į sankryžą netoli Jauntvilio miestelio ir susidūrė su 2014 metų gamybos „Jeep“.

Jam pareikšti kaltinimai dėl vairavimo apsvaigus nuo alkoholio ir dėl to sukeltų sužalojimų bei vairavimo, kai kraujyje buvo 0,8 promilės ar daugiau alkoholio, ir dėl to sukeltų sužalojimų.

Prokurorai teigė, kad pagal Kalifornijos įstatymus kaltinimai gali būti pateikti dėl nesunkaus nusižengimo arba sunkaus nusikaltimo.

„Atsižvelgdamas į nukentėjusiojo patirtų sužalojimų mastą, apygardos prokuroras pateikė kaltinimus dėl nesunkaus nusižengimo“, – pranešė prokuratūra.

Pareigūnai nepatikslino 48 metų „Jeep“ vairuotojo sužalojimų ir nepateikė jokios kitos informacijos apie šį asmenį, teigdama, kad asmuo paprašė išsaugoti jo privatumą. „Jeep“ vairuotojas nebuvo sulaikytas.

Po suėmimo P. Pelosi buvo paleistas už 5 tūkst. JAV užstatą. Numatyta, kad jis pasirodys teisme rugpjūčio 3 dieną.

Dar žinoma, ar jau pasirinktas jam atstovauti galėsiantis advokatas.

Jei P. Pelosi bus pripažintas kaltu, jam grės mažiausiai penkių parų areštas ir iki penkerių metų lygtinio teistumo laikotarpis. Prokurorų teigimu, jis taip pat turės baigti kursus, skirtus vairuotojams, kurie vairavo apsvaigę, o savo transporto priemonėje turės sumontuoti automobilio užvedimo blokavimo įtaisą – alkotesterį, į kurį vairuotojas turi papūsti prieš pradėdamas vairuoti.

Paulas ir Nancy Pelosi susituokę nuo 1963 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją