„Tik remdamiesi sąžiningu ir abipusiai naudingu bendradarbiavimu galime ieškoti išeičių iš šios krizinės situacijos, susidariusios pasaulinėje ekonomikoje dėl neapgalvotų, savanaudiškų kai kurių valstybių veiksmų“, – sakė V. Putinas per televizijos transliuotą virtualų BRICS lyderių susitikimą.

Jo teigimu, šios šalys, „naudodamos finansinius mechanizmus, iš tikrųjų perkelia savo pačių makroekonominės politikos klaidas visam pasauliui.“

„Esame įsitikinę, kad dabar labiau nei bet kada anksčiau reikalinga BRICS šalių lyderystė, siekiant sukurti vienijantį, pozityvų kursą tikrai daugiapolio tarpvyriausybinių santykių sistemos formavimo link“, – sakė V. Putinas. Jis pridūrė, kad BRICS šalys „gali tikėtis daugelio Azijos, Afrikos ir Lotynų Amerikos valstybių, siekiančių vykdyti nepriklausomą politiką, paramos“.

Vašingtonas ir Briuselis paskelbė Maskvai precedento neturinčias sankcijas, kai vasario 24 d. V. Putinas pasiuntė karius į provakarietišką Ukrainą. Sunki sankcijų našta verčia V. Putiną ieškoti naujų rinkų ir stiprinti ryšius su Afrikos ir Azijos šalimis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)