Rusijos kariai trečiadienį „pasiekė tam tikros sėkmės“ ir užėmė kelias gyvenvietas, esančias 10 km nuo Lysyčansko, pranešė analitikai.

Karo studijų instituto ekspertai remiasi Luhansko srities administracijos vadovo Serhijaus Gaidajaus teiginiais, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos tebekontroliuoja teritorijas į pietvakarius nuo Sjeverodonecko, palei rytinį upės krantą. Tai reiškia, kad Ukrainos kariuomenė dar nėra visiškai apsupta Lysyčansko-Sjeverodonecko srityje.

ISW ataskaitoje rašoma, kad Rusijos kariuomenė bando perimti ruožą Bachmutas–Lysyčanskas, tačiau birželio 22 d. nebuvo patvirtintos informacijos apie jų pažangą šia kryptimi.

Be to, Rusijos kariuomenė ketina suintensyvinti puolimo operacijas Bachmuto srityje, siekdama priartėti prie Lysyčansko iš kitos pusės, nutraukti Ukrainos tiekimo linijas ir bandyti perimti visos teritorijos kontrolę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)