Keliose Vakarų Europos šalyse pastaruoju metu registruojamas didžiausias naujų užsikrėtimo atvejų per dieną skaičius per kelis mėnesius. Juos daugiausia sukelia greitai plintantys omikron potipiai BA.4 ir BA.5.

Dėl išaugusio registruojamų susirgimų skaičiaus pasigirsta vis daugiau raginimų neprarasti budrumo visame žemyne, kur atsisakyta daugumos, jei ne visų, dėl koronaviruso anksčiau įvestų suvaržymų.

Pirmasis registruojamų naujų užsikrėtimo atvejų augimas registruotas gegužės mėnesį Portugalijoje, kur kilus BA.5 bangai birželio pradžioje buvo nustatoma po beveik 30 tūkst. atvejų per dieną. Tačiau dabar ši banga slūgsta.

Italijoje antradienį užregistruota daugiau kaip 62,7 tūkst. susirgimų – beveik dvigubai daugiau nei praėjusią savaitę, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Tuo metu Vokietija antradienį pranešė per parą registravusi daugiau nei 122 tūkst. užsikrėtimo atvejų.

Prancūzijoje antradienį užregistruota daugiau kaip 95 tūkst. atvejų – tai didžiausias dienos skaičius nuo balandžio pabaigos. Per savaitę naujai registruojamų atvejų šalyje padaugėjo 45 procentais.

Nacionalinio statistikos biuro (ONS) duomenimis, susirgimo atvejų padaugėjo ir Jungtinėje Karalystėje, kur pakartotinio užsikrėtimo omikron atmaina atvejų padaugėjo septynis kartus.

ONS šiuos pokyčius sieja su BA.4 ir BA.5 potipiais. Biuras taip pat nurodė, kad šešta dažniausia mirties priežastis gegužės mėnesį buvo COVID-19 komplikacijos – jos buvo 3,3 proc. visų Anglijoje ir Velse registruotų mirčių priežastis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją