„Tiesa ta, kad iki derybų tarp Ukrainos ir Rusijos dar toli, nes V. Putinas vis dar tiki diktuojamos taikos galimybe“, – sakė O. Scholzas kreipdamasis į Vokietijos įstatymų leidėjus.

Vakarų sąjungininkai turi ir toliau tvirtai remti Ukrainą kovoje su Rusija, trečiadienį prieš šį savaitgalį Bavarijoje vyksiantį Didžiojo septyneto (G7) vadovų susitikimą pareiškė O. Scholzas.

„Svarbu..., kad mes tvirtai laikytumėmės krypties – sankcijų, tarptautiniu mastu koordinuojamo ginklų tiekimo, finansinės paramos Ukrainai. Tol, kol Putinas pagaliau pripažins, kad padarė milžinišką klaidą“, – sakė jis.

O. Scholzas toliau kalbėjo, kad Ukrainai reikia didžiulės finansinės pagalbos, nes jai reikės atstatyti tai, ką sugriovė Rusijos invazija, ir kad atstatymas bus „uždavinys ištisoms kartoms“.

Paminėdamas JAV iniciatyvą, pagal kurią Vakarų Europos atstatymui po Antrojo pasaulinio karo buvo skirti milijardai, O. Scholzas sakė pakvietęs Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį dalyvauti šį sekmadienį prasidedančiame G7 vadovų susitikime ir „susitarti, kaip toks „Maršalo planas Ukrainai“ atrodytų“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)