Kadangi delegacijos nariams taikomos Jungtinės Karalystės sankcijos, Rusija „iš anksto“ prašė „išspręsti problemą dėl garantijų iš Didžiosios Britanijos pusės, kad vizos bus išduotos“, Rusijos naujienų agentūros citavo Rusijos įstatymų leidėją ir delegacijos narį Vladimirą Džabarovą. „Gavome piktinantį atsakymą, kad Britanijos vyriausybė – tiesiogine to žodžio prasme – negali išduoti vizų Rusijos delegacijos į ESBO Parlamentinę Asamblėją nariams, kad ir kokia būtų jų apsilankymo šalyje priežastis“, – pridūrė jis.

Rusijos parlamento aukštųjų rūmų Užsienio reikalų komiteto vadovo pavaduotojas V. Džabarovas sakė, kad Rusija išsiuntė laišką visoms kitoms delegacijoms, teigdama, kad „Rusijos delegacijos pašalinimas rimtai kenkia įvykio patikimumui“. „Visų sprendimų, priimtų mums nedalyvaujant, įskaitant galutinę deklaraciją, mes nepripažinsime teisėtais“, – pasak V. Džabarovo, sakoma šiame laiške.

29-oji kasmetinė ESBO Parlamentinės Asamblėjos sesija vyks Birmingame liepos 2–6 dienomis. Tai bus pirmoji nuo 2019 m. kasmetinė sesija, kurioje delegatai dalyvaus asmeniškai, dėl koronaviruso pandemijos ankstesnės dvi vyko nuotoliniu būdu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją