„Be mūšio lauke jau išbandytų ginklų, atvyko pirmosios oro gynybos sistemos S-500, kurioms nėra lygių niekur pasaulyje“, – sakė V. Putinas antradienį per susitikimą su Rusijos karo akademijų absolventais.

S-500 yra moderni, Rusijoje pagaminta gynybos sistema, kurios veikimo nuotolis siekia 500-600 kilometrų. Kariuomenės teigimu, S-500 gali numušti palydovus ir hipergarsinius ginklus.

V. Putinas taip pat sakė, kad kariuomenė išbando sunkiąją tarpžemyninę balistinę raketą „Sarmat“, kuri turėtų būti pradėta naudoti iki metų pabaigos. Balandžio mėnesį bandomojo skrydžio metu raketa pataikė į taikinį, esantį už 6 000 km nuo jos paleidimo vietos.

„Didžiuojasi“ Rusijos karių veiksmais Ukrainoje

V. Putinas antradienį pareiškė, kad „didžiuojasi“ savo karių veiksmais Ukrainoje, kur Maskva teigia vykdanti karinę operaciją.

„Didžiuojamės, kad per specialią karinę operaciją mūsų kovotojai veikia drąsiai, profesionaliai, kaip tikri didvyriai“, – sakė V. Putinas per televiziją transliuotame susitikime Kremliuje su karo akademijos absolventais.

Kalbėdamas apie Vakarų sankcijas, įvestas Rusijai dėl intervencijos Ukrainoje, jis sakė, kad „jos bus įveiktos“.

O „susidūrę su naujomis grėsmėmis ir pavojais, toliau plėtosime ir stiprinsime savo ginkluotąsias pajėgas", sakė jis, žadėdamas, kad iki metų pabaigos bus parengtos naudoti naujos tarpžemyninės balistinės raketos „Sarmat“.

„Nėra abejonių, kad būsime dar stipresni“, – pridūrė V. Putinas. Pasak jo, Rusijos ekonomika sugebės atlaikyti beprecedenčių tarptautinių sankcijų laviną.

Ukraina: nuo karo pradžios jau sunaikinta apie 34 100 okupantų rusų

Rusijos armija Ukrainoje nuo vasario 24 d. iki birželio 21 d. jau neteko apie 34 100 kareivių. Tai antradienį pranešė naujienų agentūra „Ukrinform“, remdamasi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generaliniu štabu.

Be to, per šį laikotarpį okupantai rusai neteko 1 496 tankų, 3 606 šarvuotųjų kovos mašinų, 752 artilerijos sistemų, 239 reaktyvinės salvinės ugnies sistemų, 98 priešlėktuvinės gynybos priemonių, 216 lėktuvų, 181 sraigtasparnio, 611 dronų, 137 sparnuotųjų raketų, 14 laivų, 2 537 automobilių, 59 specialiosios technikos vienetų.

Pasak štabo atstovų, duomenys tikslinami. Skaičiavimą apsunkina intensyvūs karo veiksmai.

Vasario 24 d. Rusija pradėjo tarptautinės bendruomenės smerkiamą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Jos pajėgos atakuoja ir civilinius objektus. Vakarų šalys, reaguodamos į agresiją, paskelbė Rusijai labai griežtas sankcijas ir teikia ekonominę bei karinę paramą Ukrainai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)