Maskvos statytinis Krymo gubernatorius dėl atakos pirmadienį apkaltino Kyjievą sakydamas, kad smogus platformai Juodojoje jūroje trys žmonės buvo sužeisti, o septyni dingo.

„Gaisras platformoje nerimsta. Naktį ugnis priartėjo prie naftos gręžinio“, - naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Rusijos senatorė Krymui Olga Kovitidi. Jos teigimu, septynių dingusių asmenų „paieškos tęsiasi“, o trys sužeistieji yra ligoninėje, tačiau jų būklė nėra kritinė.

„Remiantis preliminaria informacija, ne visi buvo išgelbėti, bet vis dar yra vilties“, – „Telegram“ kanale sakė Krymo pareigūnas Olegas Kriučkovas.

Tai buvo pirmas praneštas smūgis Krymo jūrinės energetikos infrastruktūrai nuo tada, kai vasario 24 d. Rusija pradėjo karinę operaciją Ukrainoje.

Sergejus Aksionovas, po 2014 m. aneksijos Rusijos paskirtas pusiasalio gubernatoriumi, pirmadienį pareiškė, kad taikinys buvo trys platformos, evakuoti 94 žmonės. Įrenginiai priklauso Kryme įsikūrusiai naftos ir dujų bendrovei „Černomorneftegaz“, nuo 2014 m. JAV taiko jai sankcijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją