69 metų L. Cortizas per televiziją sakė, kad gegužės pabaigoje gydytojai, atlikdami įprastus tyrimus, nustatė, kad jo kraujyje „sumažėjęs hemoglobino ir baltųjų kraujo kūnelių (leukocitų) kiekis“.

Specialistams rekomendavus atlikti kaulų čiulpų biopsiją, mėginiai buvo išsiųsti į JAV laboratoriją. Prezidentui buvo diagnozuotas „vidutinės rizikos“ mielodisplastinis sindromas.

Mielodisplastinis sindromas yra kraujo ligų grupė, kuriai būdinga sutrikusi kraujodara, pasireiškianti anemija ir kitų kraujo ląstelių skaičiaus pakitimais.

L. Cortizo sakė, kad liepos mėnesį JAV mieste Hjustone jam bus atliktas antras nuodugnus patikrinimas, kurio metu bus nustatyta, kiek pažengusi liga.

„Noriu pasakyti, kad jaučiuosi gerai, esu geros nuotaikos ir tęsiu savo įprastą darbą“, – pridūrė jis.

„Prezidentui diagnozuota liga yra tam tikros rūšies kraujo vėžys“, – naujienų agentūrai AFP sakė vidaus ligų gydytojas Julio Sandovalis.

Pasak jo, sergant šios rūšies vėžiu sumažėja hemoglobino kiekis, pakinta trombocitų ir leukocitų kiekis, todėl ligonis jaučiasi pavargęs, silpnas ir netenka svorio.

Tikėtina gyvenimo trukmė, kuri priklausys nuo konkretaus L. Cortizo vėžio tipo, gali svyruoti „nuo šešių mėnesių iki 15 metų“, pridūrė J. Sandovalis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją