Didžiausią nerimą keliantis gaisras šiaurės vakarų Siera de Kulebra kalnų masyve jau sunaikino daugiau kaip 25 tūkst. hektarų miško, pranešė regiono vyriausybė. Gaisras prasidėjo trečiadienį dėl žaibo, tačiau ugniagesiai sakė, kad vėsesnė praėjusi naktis padėjo jiems pasiekti pažangos kovojant su liepsnomis.

Apie 20-ies kaimų gyventojams, kurie buvo evakuoti iš savo namų, sekmadienio rytą buvo leista grįžti dėl pagerėjusios padėties, pranešė vietos pareigūnai.

Kitur Ispanijoje mažesni gaisrai siautėjo ir šiaurės vakarų Katalonijos regione, ir šiauriniame Navaros regione – vienoje iš nedaugelio Ispanijos sričių, kur sekmadienį temperatūra išliko neįprastai aukšta.

Navaros regiono vyriausybė paragino gyventojus vengti „nereikalingų kelionių“, kad atlaisvintų kelius ugniagesių komandoms.

Daugelyje miestų ir kitų vietovių visą savaitę buvo fiksuojama aukštesnė nei 40 laipsnių Celsijaus temperatūra, tačiau sekmadienį didžiojoje šalies dalyje ji nukrito.

Sostinėje Madride sekmadienį buvo prognozuojama tik 29 laipsnių temperatūra, o Zamoros provincijoje, kur yra Siera de Kulebra kalnų grandinė, – 25 laipsniai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją