Rusijos laivas pirmą kartą įplaukė į Danijos vandenis į šiaurę nuo Christianso salos, į pietus nuo Švedijos, 2.30 val. (0.30 GMT laiku). „Po kelių valandų ta pati korvetė vėl kirto teritorinių vandenų liniją, taip pat į šiaurę nuo Christianso“, – sakoma Danijos kariuomenės pranešime.

„Po karinio jūrų laivyno jūrų operacijų padalinio skambučio per civilinį VHF radiją Rusijos laivas nedelsdamas paliko Danijos teritorinius vandenis“, – priduriama jame. Kariškiai sakė „daugiau neturį ką pridurti“.

Danijos užsienio reikalų ministerija vėliau pranešė, kad kalbėjosi su Rusijos ambasadoriumi, ir pažymėjo, kad įsiveržimas įvyko po to, kai Rusijos karinis šnipinėjimo lėktuvas balandžio pabaigoje pažeidė šalies oro erdvę.

Rusija ir vėl ignoruoja tarptautines taisykles negerbdama sienų. Rusijos ambasadoriui buvo labai aiškiai pasakyta, kad tokie veiksmai visiškai nepriimtini“, – atskirame pareiškime sakė užsienio reikalų ministras Jeppe Kofodas.

Danija yra NATO narė ir nuo Rusijos invazijos vasarį išsiuntė Ukrainai tiek prieštankinius paleidimo įrenginius, tiek priešlaivinę raketų sistemą.

Christianso sala yra maždaug už 300 kilometrų nuo Rusijos Kaliningrado eksklavo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)