Su AFP naujienų agentūra bendradarbiaujančio Prancūzijos fotografo Ludwigo Marine‘o (nuotrauką taip pat platina ir naujienų agentūra EPA) nuotraukoje E. Macronas užfiksuotas apkabinęs V. Zelenskį. Ukrainos vadovas žiūri į objektyvą, o E. Macronas, bent jau taip gali pasirodyti, kažką šnibžda jam į ausį, rašo gordonua.com.

Nuotrauka daryta Ukrainos prezidento rezidencijoje Kyjive po Ukrainos prezidento ir keturių valstybių lyderių, Ukrainos sostinėje viešėjusių ketvirtadienį, susitikimo.

Prancūzijos leidinys „Destination Télé“ šį kadrą pavadino dienos fotografija.

Tinklaraštininkas iš Nyderlandų Sierdas Holfas mano, kad ši nuotrauka dar ilgai su įvairiais komentarais keliaus po socialinius tinklus.

„Šią akimirką tai mano mėgstamiausias prierašas: „Tai, ką darau dėl Ukrainos“, – teigia tinklaraštininkas.


Ukrainiečiai šioje nuotraukoje įžvelgė politinę potekstę.

Ukrainos aktorius ir komikas Tarasas Stadnickis nuotraukai skyrė eilėraštį, į jį įpynęs ir Jungtinės Karalystės ministrą pirmininką Borisą Johnsoną, kurį V. Zelenskis vadino „tikru Ukrainos draugu, kuris neturi abejonių ir neieško pasiteisinimų“.

B. Johnsonas Kyjive lankėsi praėjus mėnesiui nuo karo pradžios, balandžio pradžioje.

„Taip jau gyvenime nutinka, kad širdys neplaka unisonu – galvoji apie Johnsoną, nors glebėsčiuojiesi su Macronu“, – parašė komikas.

Ukrainiečiai taip pat prisiminė, kad panašiai su V. Zelenskiu bendravo ir pirmasis prezidento administracijos vadovas Andrejus Bogdanas. „Macronas: mačiau, kaip tau patinka...“ – pajuokavo Pavelas Pastojenka.

Žurnalistė Valerija Jerošina pajuokavo, kad šiandien V. Zelenskį „užplūdo prisiminimai“.

Dauguma pokštų susiję su E. Macrono skambučiais Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. Birželio pradžioje E. Macronas pareiškė, kad deryboms su V. Putinu skyrė „šimtus valandų“ ir paragino „nežeminti Rusijos“.

„Tavo veidas, kai jis sako: „Tie skambučiai nieko nereiškia, visada mylėjau tik tave“, – šmaikštauja žurnalistė Tatjana Kozyriova.

„O kažkur ten iš ilgesio džiūsta vienišas Jermakas (prezidento administracijos vadovas Adrijus)“, – komentaruose parašė bankininkas Sergejus Fursa.

„Egzistuoja rimta diplomatinių santykių su Prancūzija nutraukimo rizika“, – jam atsakė žurnalistė Miroslava Gongadzė.

„Nuo šiol skambinsiu tik tau“, – dar vienas memas šia tema.

„Kai į vakarėlį atėjai blaivut blaivutėlis, o tavo geriausias draugas – girtas kaip pėdas“, – nuotrauką pakomentavo vienas Prancūzijos žurnalistas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)