Praėjusį mėnesį didžiausias prezidento Vladimiro Putino priešas, cituodamas kalinius, sakė, kad Rusijos valdžia ruošia jam „kalėjimą kalėjime“.

Dvejus su puse metų A. Navalnas kalėjo Pokrovo mieste, už 100 kilometrų į rytus nuo Maskvos, už lygtinio paleidimo pažeidimą dėl senų kaltinimų sukčiavimu, o jo sąjungininkai tai vadina bausme už iššūkį Kremliui.

Kovo mėnesį 46 metų A.Navalno įkalinimo laikas buvo pratęstas iki devynerių metų, pripažinus jį kaltu dėl aukų jo politinėms organizacijoms pasisavinimo ir nepagarbos teismui.

„Sveiki visi iš griežto režimo zonos“, – trečiadienį Instagrame paskelbė A. Navalnas. „Vakar buvau perkeltas į IK-6 „Melechovo“, – parašė jis ir pridūrė, kad yra karantine ir neturi „daugiau ką pasakyti“.

Kolonija netoli Vladimiro miesto, maždaug už 250 kilometrų į rytus nuo Maskvos, buvo daugelio žiniasklaidos tyrimų dėl prievartos prieš kalinius objektas.

A. Navalno atstovė spaudai Kira Jarmyš gegužę sakė, kad „vieta, į kurią jis turi būti perkeltas, pagarsėjusi tuo, jog ten kaliniai kankinami ir žudomi“. Melechovo kalėjimo koloniją ji apibūdino kaip „vieną baisiausių Rusijos kalėjimų“.

A.Navalnas išgarsėjo kaip kovos su korupcija tinklaraštininkas ir prieš įkalinimą mobilizavo antivyriausybinius protestus visoje Rusijoje. 2020 m. jis vos išgyveno nuodijimą sovietų sukurta karinės paskirties nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Dėl to A. Navalnas kaltina Rusijos valdžią, bet Kremlius neigia kaip nors prisidėjęs.

Praėjusiais metais jis buvo suimtas grįžęs po gydymo Vokietijoje, tai sulaukė plataus pasmerkimo užsienyje ir užtraukė Vakarų sankcijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)