O. Arestovičius pabrėžė, kad Ukraina Vokietijos prašo tolimojo nuotolio artilerijos, daugkartinių raketų paleidimų sistemų, tankų, šarvuočių ir dronų.

„Jei jų turėsime pakankamai, laimėsime šį karą. Kai Vakarai mums davė 120 tolimojo nuotolio artilerijos vienetų, situacija fronte iš karto pasikeitė. Per tris dienas rusai neteko savo puolimo greičio“, – sakė O. Arestovičius.

Ukrainos prezidento administracijos vadovo patarėjas leidiniui priminė, kad Vokietija yra pažadėjusi Ukrainai suteikti 88 tankus „Leopard“ ir 50 savaeigių priešlėktuvinių pabūklų „Gepard“.

„Jų pakaktų dviem Ukrainos kariuomenės brigadoms. Jei dvi brigados būtų kur nors fronto linijoje, galėtume atsikovoti Chersoną arba nustumti [rusų karius] nuo Popasnos ir Sjeverodonecko. Šiandien dvi brigados – didelė jėga“, – aiškino O. Arestovičius.

Paklaustas, ką pasakytų kancleriui O. Scholzui jį susitikęs, O. Arestovičius atsakė: „Pone Scholzai, jums tenka atsakomybė už mūsų žuvusius karius ir civilius gyventojus. Kasdien žūsta vaikai, kasdien prarandame po 100 karių, nes jūs mums neduodate sunkiųjų ginklų. Ukrainos kariuomenė stipri, mes galime įveikti rusus ir išvyti juos iš savo šalies, tačiau mums reikalinga ginkluotė.“

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šią savaitę paragino Vokietijos kanclerį labiau palaikyti Kijevą, kaltindamas jį pernelyg dideliu susirūpinimu dėl Rusijos.

O. Scholzas ne kartą buvo kritikuojamas už tai, kad per karą neužėmė pakankamai tvirtos pozicijos prieš Rusiją.

Interviu Vokietijos transliuotojui ZDF Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigė, kad jam reikia „tikrumo“ iš O. Scholzo, jog Vokietija remia Ukrainą.

„Jis ir jo vyriausybė turi nuspręsti: negali būti kompromiso tarp Ukrainos ir santykių su Rusija“, – sakė jis.

Tai buvo paskelbta po spėlionių, kad Vokietijos kancleris ketvirtadienį gali pirmą kartą nuo karo pradžios nuvykti į Kijevą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)