Jeigu Baltarusijoje įregistruota organizacija pripažįstama ekstremistine, jos veikla šalies teritorijoje uždraudžiama, ir ji likviduojama. Įstatymas taip pat draudžia naudoti tokios organizacijos simboliką ir atributus. Be to, organizacijos turtas gali būti areštuotas.

Portalas „TUT.BY“, viena paskutinių nepriklausomų žiniasklaidos priemonių Baltarusijoje, tapo aktyvių valdžios represijų taikiniu praėjusiais metai.

2021 metų gegužės 18 d. į bendrovės darbuotojų namus, taip pat į „TUT.BY“ biurus Minske ir sričių centruose prisistatė jėgos struktūrų atstovai. Tą dieną buvo suimta 15 žmonių. Kuo konkrečiai kaltinamas kiekvienas iš jų, nežinoma iki šiol.

Tą pačią dieną portalas „TUT.BY“ buvo užblokuotas, vėliau jo turinys buvo paskelbtas ekstremistiniu. Jo žurnalistai įkūrė naują portalą – „Zerkalo.io“.

Iki šiol tebėra suimtos buvusi „TUT.BY“ generalinė direktorė Liudmila Čekina, buvusi redaktorė Marina Zolotova ir žurnalistė Jelena Tolkačiova, kitiems bendrovės darbuotojams kardomosios priemonės buvo pakeistos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)