Centro dešiniųjų laikraščio „Libero“ direktorius A. Sallusti per televizijos laidą „Non e l`Arena“ kalbėjosi su Maskvoje dirbančiu M. Giletti, kuris buvo ėmęs interviu iš Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovės spaudai Marijos Zacharovos ir prokremliško televizijos laidų vedėjo Vladimiro Solovjovo, rašo „Newsweek“.

„Massimo, kai išgirdau, kad vykstate į Maskvą, pajutau pasididžiavimą, kad jus pažįstu. Iš pradžių maniau, kad kreipsitės į Rusijos, o ne Italijos žiūrovus, bet paskui supratau, kad taip nėra“, – A. Sallusti tarė M. Giletti, stovėjusiam prie Maskvos Raudonosios aikštės.

„Įsivaizdavau, kad ketinate kalbėtis su V. Putinu ar kitu aukšto rango pareigūnu, ir kad ketinate priversti mus didžiuotis mūsų laisva spauda. Tačiau, kaip mandagiau išsireiškė Myrta [Merlino, jų kolegė], supratau stebintis visišką servilizmą pačiai bjauriausiai propagandai“, – teigė A. Sallusti.

„Tam taip pat pasitelkiami „naudingi idiotai“, pavyzdžiui, šios programos pradžioje Cacciari kalbėjo apie Kremliaus prestižą. Už jūsų yra rūmai [Kremlius], turėtumėte priminti mūsų žiūrovams, kad būtent juose buvo suorganizuoti baisiausi XX ir XXI amžiaus nusikaltimai prieš žmoniją. Tie rūmai yra pilni š***“, – pareiškė žurnalistas.

Alessandro Sallusti

„Turėtumėte rasti drąsos savo šeimininkams pasakyti, kad už jūsų stovintys rūmai yra pilni š***, – tęsė jis. – Man liūdna, kai matau, kaip mano gerbiamą žurnalistą viena idiotė [Marija Zacharova], nežinanti, ką kalba, vadina „vaiku“ ir „nekompetentingu“, nes mes turime laisvę ir mes ją giname“.

Tuomet A. Sallusti užbaigė savo kalbą pareikšdamas, kad atsisako atlygio už darbą šioje televizijos laidoje, ir išėjo. „Nutraukiu savo dalyvavimą šiame farse“, – teigė jis.

Pats M. Giletti, kaip pranešama, pasijuto blogai ir pasitraukė iš tiesioginės laidos, bet vėliau pasirodė sėdintis patalpos viduje.

Kontroversiškas Italijos televizijos laidos epizodas sukėlė audrą socialinėje žiniasklaidoje, kur žmonės masiškai piktinosi dėl M. Giletti interviu su Marija Zacharova, kuri pakartojo Kremliaus poziciją dėl karo Ukrainoje, o tada apkaltino Italijos žurnalistus, jog jie nesidomi konfliktu Donbase, prasidėjusiu prieš aštuonerius metus.

Kai M. Giletti pasisakė už Kyjivo ir Maskvos derybas, M. Zacharova apkaltino žurnalistą, jog šis mąsto kaip vaikas. Tuomet italų žurnalistas nesugebėjo paneigti ar paprieštarauti nė vienam užsienio reikalų ministerijos atstovės atsakymui į jo klausimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)