Antradienį paskelbtame interviu jis rusų pajėgas pavadino brutaliomis ir žiauriomis ir kartu gyrė dėl išgyvenimo kovojančius ukrainiečius už narsą. Pontifikas pasipiktinimą keliančiu vadino samdinių iš Čečėnijos ir Sirijos naudojimą kare.

Tačiau per pokalbį, kuris praėjusį mėnesį vyko su jėzuitų žiniasklaidos priemonių redaktoriais, popiežius taip pat pareiškė, kad situacija nėra vien juoda ar balta ir kad karas „galbūt tam tikra prasme buvo išprovokuotas“.

Pranciškus sakė, kad likus keliems mėnesiams iki karo pradžios jis susitikęs su vienos šalies vadovu, kuris pareiškė susirūpinimą, kad NATO tam tikra prasme beldžiasi į Rusijos duris, ir kad tai gali sukelti karą.

„Mes nematome visos dramos, kuri vyksta už šio karo, kuris galbūt kažkaip arba buvo išprovokuotas, arba jam nebuvo užkirstas kelias“, - kalbėjo pontifikas.

Jis pabrėžė nesąs „proputiniškas“.

„Ne, nesu. Taip sakyti būtų supaprastinta ir neteisinga“, - teigė Pranciškus. Kartu jis pabrėžė, kad negalima pamiršti tikrų problemų. Kaip vieną veiksnių, skatinančių karą, popiežius įvardijo ginkluotės pramonę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)