„Yra realus ir tiesioginis pavojus“, – sakė Y. Lapidas. „Jei jau esate Stambule, kuo greičiau grįžkite į Izraelį... Jei suplanavote skrydį į Stambulą – atšaukite. Jokios atostogos nėra vertos jūsų gyvybės“, – pridūrė jis, remdamasis „keletu Irano bandymų įvykdyti teroro išpuolius prieš atostogaujančius izraeliečius“.

„Visiškai neskriskite į Turkiją“, nebent tokia kelionė „būtina“, – pridūrė užsienio reikalų ministras.

Iranas ir Izraelis yra pagrindiniai varžovai ir Teheranas kaltina žydų valstybę įvykdžius daugybę žmogžudysčių, nukreiptų prieš aukšto rango Irano branduolinį ir karinį personalą. Neseniai Iranas pareiškė, kad Izraelis yra atsakingas už Revoliucinės gvardijos pulkininko Sayyado Khodai, nušauto prie savo namų Teherane gegužės 22 d., nužudymą.

Y. Lapidas neužsiminė apie jokias tariamas Izraelio operacijas Irane. Tačiau jis sakė, kad kai kurie izraeliečiai, neseniai keliavę į Turkiją, grįžo „nežinodami, kad jų gyvybės buvo išgelbėtos“. Tariami užpuolikai taikėsi į Izraelio piliečius „siekdami juos pagrobti arba nužudyti“, sakė Y. Lapidas.

Anksčiau pirmadienį Izraelio visuomeninis transliuotojas „Kan“ pranešė apie Irano planus prieš mėnesį pagrobti izraeliečius Turkijoje, tai buvo sužlugdyta, kai Izraelis perspėjo Ankarą apie pavojų. Y. Lapidas padėkojo Turkijos vyriausybei „už pastangas, kurias ji deda saugant Izraelio piliečių gyvybes“, bet detalių nepateikė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją