Aliaksandro Lukašenkos 17-metis sūnus Nikolajus, socialiniuose tinkluose dažniau vadinamas tiesiog Kolia, mokyklą baigė aukso medaliu. Filmuoti kadrai, kuriuose jis užfiksuotas atsiimantis savo atestatą, rusakalbiame internete paplito it virusas. Nuotraukas ir vaizdo įrašus taip pat paskelbė Baltarusijos valstybinis televizijos kanalas ONT.

„Pats žymiausias abiturientas, prezidento sūnus Nikolajus, šiandien irgi gavo mokyklos baigimo atestatą ir dalyvavo išleistuvių vakarėlyje“, – pranešė ONT.

TV kanalas taip pat parodė visus abiturientus kartu: dauguma mokinių pasirinko santūrių atspalvių aprangą, o štai Nikolajus dėvėjo ryškiai mėlyną kostiumą.

Kai kurie internautai atkreipė dėmesį į tai, kad šalia Kolios stovėjo abiturientė geltona suknele, tad šių drauge stovinčių jaunuolių aprangos spalvos priminė Ukrainos valstybinę vėliavą.

Kai kurie komentatoriai pajuokavo, kad geltona suknia apsirėdžiusią merginą šalia Kolios tikriausiai pastatė piktadariai.

„Telegram“ kanalo „Anton S Live“ sekėjai spėliojo, ar šalia Kolios stovėjusi abiturientė vėliau neturės kokių nors nemalonumų. Jie taip pat aptarinėjo, ar A. Lukašenkos sūnus galėjo sąmoningai pasiųsti slaptą signalą.

„Už mėlynai geltonus drabužius juk nesodina į kalėjimą, tiesa?“ – domėjosi vienas „Telegram“ vartotojas.

„Įdomu, ar geltonai apsirengusios merginos nepasodins už bandymą diskredituoti Batkos sūnų?“ – klausė kitas internautas.

„Jau visur buvo rašyta, kad jis aprangą derins su bendraklasiais. Man atrodo, kad jaunasis Kolia pasiuntė mums signalą“, – spėliojo trečias komentatorius.

O Baltarusijos lyderis savo sveikinime paragino jaunuolius „laiku“ eiti dirbti ir gimdyti vaikus, žadėjo, kad baigus mokyklą gyvenimas bus lengvesnis.

A. Lukašenka pasveikino moksleivius su išleistuvėmis, kurias šiemet švenčia ir jo paties sūnus Nikolajus. Vaizdo įrašą „YouTube“ platformoje paskelbė Baltarusijos valstybinis televizijos kanalas ONT.

A. Lukašenkos teigimu, mokytis mokykloje yra labai sunku, nes tenka mokytis nemėgstamų dalykų ir tuo pačiu metu įgyti daug žinių iš įvairių sričių. Po mokyklos išleistuvių tokia kančia esą baigiasi ir abiturientai jau gali studijuoti jų pačių pasirinktą profesiją.

„Baigėsi antrasis, pats sunkiausias, jūsų gyvenimo etapas. Pirmasis buvo vaikų darželis, o dabar – mokykla. Nuo šiol bus tikrai lengviau. Tačiau tik tuo atveju, jei tiksliai ir teisingai apsibrėšite savo tolimesnį kelią. Turėsite užsiimti tik tuo vienu ar, galbūt, dviem ar trimis dalykais. Jei savo kelią apsibrėšite tiksliai, užsiimsite įdomiais dalykais“, – kalbėjo A. Lukašenka.

Šalies vadovas taip pat patarė jaunuoliams – mokyklų abiturientams, universitetų absolventams ir studentams – viską daryti laiku: mokytis ar studijuoti, pasirinkti veiklos sritį, eiti dirbti, kurti šeimą ir gimdyti vaikus. A. Lukašenka juos paragino viso to neatidėlioti, nes tada „gali užvaldyti kiti reikalai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)