Anot N. Poklonskajos, atleidimas susijęs su „perėjimu į kitą darbą“. Į kokį, kol kas neaišku.

Balandžio mėnesį N. Poklonskaja raidę „Z“, naudojamą karui palaikyti, pavadino Rusijos ir Ukrainos „tragedijos ir sielvarto“ simboliu.

„Rossotrudničestvo“ direktoriaus pavaduotojos pareigas ji pradėjo eiti vasario 2 d. Prieš tai moteris keletą mėnesių dirbo Rusijos ambasadore Žaliajame Kyšulyje. 2022 m. sausio mėnesį paaiškėjo, kad ji atsisakė šio posto dėl „asmeninių aplinkybių“.

Buvusi Valstybės Dūmos deputatė ir Krymo prokurorė pabrėžė, kad jos paskyrimas ambasadore „ne ištrėmimas“, bet pareigos, kurioms ilgai ruošėsi. RBK šaltiniai teigė, kad valdžia nenori N. Poklonskajos matyti naujos Dūmos sudėtyje dėl jos „ne visai metodiško elgesio ir ekstravagantiškų pareiškimų“.

N. Poklonskaja buvo Valstybės Dūmos deputatė 2016–2021 m. (iškėlė partija „Vieningoji Rusija“).

N. Poklonskaja tapo aukščiausia Krymo prokurore, kai Maskvai 2014 m. atėmus pusiasalį iš Ukrainos buvo nutraukti ryšiai su valdžios institucijomis Kijeve. Nors N. Poklonskaja 2016-2021 m. buvo valdančiosios partijos įstatymų leidėja parlamento žemuosiuose rūmuose, Rusijos žiniasklaida teigė, kad dėl jos balsavimo istorijos ir „ekstravagantiškų“ pareiškimų Kremlius nenorėjo, kad ji siektų dar vienos kadencijos.

N. Poklonskaja buvo vienintelė „Vieningosios Rusijos“ narė, kuri priešinosi labai nepopuliariam pensinio amžiaus kėlimui 2018 metais.

Būdama prokurore tuomet 35 metų N. Poklonskaja tapo jauniausia Rusijos generole ir išsiskyrė jaunatviška išvaizda bei švelniu balsu ir dažnai bekompromisine kalba. Ji pritraukė daugybę sekėjų internete, ypač Japonijoje, kur tapo populiaria animacijos ir komiksų personaže. Pirmoji jos spaudos konferencija, kurioje ji pasirodė su prokuroro uniforma ir kaklaraiščiu, sulaukė daugiau nei milijono peržiūrų „YouTube“.

Jai taikomos Europos Sąjungos ir JAV sankcijos dėl jos veiklos Kryme ir represijų prieš Krymo totorius – musulmonų etninę mažumą, kuri labiausiai priešinosi aneksijai. Ji taip pat yra 1918 m. nužudyto paskutinio Rusijos caro Nikolajaus II gerbėja ir kartą per Antrojo pasaulinio karo pergalės paradą nešė jo portretą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją